Февруари
22 събота

V фолклорен празник “Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра”

сб, Февруари 22, 2020 - сб, Февруари 22, 2020
с. Бабово, Русе

Описание

Читалището в Бабово организира V-ти фолклорен празник “Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра”Ще има конкурси за “Най-блага греяна ракия”, „Най- вкусна зелева чорба”, ”Най-автентична старовремска софра”. От греяната ракия трябва да се представи поне 300 мл., а от зелевата чорба поне 1 литър. Няма правила за презентацията им. Всеки участник представя автентична софра от своя край,която може да е делнична или празнична,без ограничение за кой празник е.

Акцент в програмата на фолклорния празник е конкурсът „Най-напет юнак“. В него могат да участват само момци или мъже в народна носия/автентична или стилизирана/. Участникът трябва да може да презентира носията си-от кой край е и от какви елементи е съставена. 

В трите конкурса ще бъдат дадени I,II и III място и ще бъдат отличени с грамоти и награди. В конкурса за „Най- напет юнак” ще бъде връчен Диплом и награда за победителя. След приключване на конкурса и обявяване на резултатите от журито,всеки може да си прибере експонатите или да почерпи участниците в празника.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите