Юни
19 събота

V Юбилейно издание на областния фолклорен фестивал "Тройче" - Ловеч

сб, Юни 19, 2021
Ловеч, в 10.00 часа в Спортната зала

Описание

Ловеч е домакин на петото юбилейно издание на областния фолклорен фестивал „Тройче“. Тази година в него ще участват 14 колектива, съобщават от областната администрация. Събитието е под патронажа на областния управител на Ловеч, а организатор е Народно читалище „Бяла Анаста – 2016“. Фолклорният празник започва в събота /19 юни/ в 10.00 часа в Спортната зала в Ловеч.
Предишните издания на фестивала са били в Троян, Тетевен, Угърчин и Луковит. Той има конкурсен характер, участниците са разпределени в три възрастови групи: деца от 6 до 11 години, деца от 12 до 18 години и любители над 18 години. Те ще изпълнят по два танца. Най-добрите ще бъдат определени от жури, председателствано от проф. д-р Даниела Дженева, директор на фолклорен ансамбъл „Тракия“.
Ще се надпреварват състави от Троян, Угърчин, Тетевен, Ябланица, с. Баховица, с. Орешак, с. Гложене и Ловеч. Организаторите са подготвили три специални награди – от областния управител, от НЧ „Бяла Анаста -2016 г.“ и от кмета на Община Ловеч.
Мисията на областния фолклорен фестивал „Тройче“ е да даде възможност за изява на талантите от любителското фолклорно танцово изкуство във всички възрастови групи, организирани към читалища, училища, културни центрове и институции, сдружения на територията на област Ловеч.
Целта е да се стимулират хореографите да творят и създават нови произведения, ръководителите да обновяват разнообразието в репертоара, а танцьорите да покажат майсторство на изпълненията и вярна интерпретация.
Всяка година различен град от област Ловеч е домакин на събитието. Миналата година то бе отложено заради пандемията, посочват от администрацията.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!
Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско