Октомври
17 събота

Varna Jazz Days Festival 2020

сб, Октомври 17, 2020 - нд, Октомври 18, 2020
НЧ "Отец Паисий - 1934 г." - Варна, Варна

Описание

Тази година за нас октомври ще бъде май. Не се отказваме нито от хубавата и качествена музика, нито от нашия почит към джаза. 2020 изданието ще бъде уютно и различно, с полъх от лазурния бряг и с дъх на нашия си български фолклор.
……………………………………………………………………..

17.10 | 19:30h ROSSITZA MILEVSKA TRIO

Арфата, такава каквато не сме я чували, с нов модерен облик и с достойно място в света на джаза.
Зад уникалното за Европа френско трио стои българката Росица Милевска с нейните арфа и глас, Франк Льо Дон, бас и Седрик Льо Дон на барабани. Лекотата, с която съчетават своите гласове и инструменти правят изпълненията им енергични и емоционални, а в композициите и интерпретациите си използват влиянията на класическата музика, фолклора и джаза. През годините печелят публиката на много фестивали по света, откъдето си тръгват и с редица награди.

Росица Милевска – арфа, глас
Франк Льо Дон – бас
Седрик Льо Дон – барабани
………………………………………………………………………

17.10 | 21:00h NEYKO BODUROV QUINTET

Варненският тромпетист Нейко Бодуров събира своите „partners in crime“, за да засвирят отново след пауза дивашкия албум NIKOBO (2019), който бе издаден от холандския лейбъл Optomusic.

Джаз имровизации, бийтове и електроника вплетени в оригиналните композиции носят духа на Nu Jazz стила. Един цветен микс от запомнящи се теми, експресивни импровизации и ритми. На сцената на Varna Jazz Days заедно с Нейко ще засвирят:

Нейко Бодуров – тромпет, флюгелхорн
Димтър Льолев – алт саксофон, тенор саксофон
Димитър Горчаков – (клавишни инструменти)
Михаил Иванов – (бас)
Димитър Семов – (ударни инструменти, ел. перкусии)

………………………………………………………………………

18.10 | 19:30h LINA NIKOL LIVE

Лина Никол съчетава със собствен почерк стиловете R&B, Pop , Soul. Нейната авторска музика и стил са повлияни както от легендарни артисти като Стиви Уондър, Принс, Майкъл Джексън, така и от много нови вдъхновяващи изпълнители като Сноу Алегра, НАО, Шанейд Харнет и др.
Заедно на сцената с Лина Никол ще свирят музикантите:

Алекс Васев – пиано
Радослав Славчев – Riverman – бас
Богомил Енчев – барабани

…………………………………………………………………….

18.10 | 21:00h OUTHENTIC

Аутентик (в превод от англ. извън автентичното) е българска етно-джаз формация, която избира да търси и развива своя индивидуален стил отвъд определени музикални граници. Създадена е през 2012г. от Живко Василев (кавал, пиано), Райна Василева (вокал, перкусии) и тогавашният им китарист Виктор Джоргов. По-късно към тях се присеъдиняват Борислав Илиев (китара) и Стоил Иванов (ударни инструменти). Групата основава и фондация със същото име, чиято цел е да съхранява, разпространява и утвърждава българския фолклор и традиции извън рамките на България. Имат издадени два авторски албума, “YesToday” и “Transparent”.

Живко Василев – кавал
Райна Василева – вокал
Борислав Илиев – китара
Стоил Иванов – ударни инструменти Михаил Иванов – бас

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора