Февруари
19 петък

VI фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“, с. Бабово

пт, Февруари 19, 2021 - пт, Февруари 19, 2021
Онлайн, Русе

Описание

Читалището в Бабово организира VI-ти фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“. Ще има конкурси за „Най-блага греяна ракия“, „Най- вкусна зелева чорба“, „Най-автентична старовремска софра“. От греяната ракия трябва да се представи поне 300 мл., а от зелевата чорба поне 1 литър. Няма правила за презентацията им. Всеки участник представя автентична софра от своя край,която може да е делнична или празнична,без ограничение за кой празник е.

Акцент в програмата на фолклорния празник е конкурсът „Най-напет юнак“. В него могат да участват само момци или мъже в народна носия/автентична или стилизирана/. Участникът трябва да може да презентира носията си-от кой край е и от какви елементи е съставена. 

В трите конкурса ще бъдат дадени I, II и III място и ще бъдат отличени с грамоти и награди. В конкурса за „Най- напет юнак“ ще бъде връчен Диплом и награда за победителя. След приключване на конкурса и обявяване на резултатите от журито, всеки може да си прибере експонатите или да почерпи участниците в празника.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София