Септември
19 събота

VII фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра“

сб, Септември 19, 2020 - сб, Септември 19, 2020
зала "Дружба", Хасково, Хасково

Описание

Седмият фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра“ ще се проведе в град Хасково на 19.09.2020 г. Откриването става с дефиле от централен площад „Свобода“, а концертната част е в спортна зала „Дружба“.

Фестивалът НЕ Е с конкурсен характер. Участниците се представят с две хора. След края на задължителната част се представя автентичния каракачански танцов фолклор и носии, представени от танцов състав към федерацията на каракачаните. Всеки клуб получава подаръци, плакети и грамоти за участие от Община Хасково и Клуб за български народни танци „Фъртуните на Мишо“, а за всеки участник са осигурени храна, вода и подарък.
Има такса за участие.

Откриването е в 09.00ч с дефиле от централен площад „Свобода“, а концертната част ще започне в 09.30ч в спортна зала „Дружба“. Фестивалът НЕ Е с конкурсен характер. Участниците се представят с две хора /без такива от „купонджийска“ етнографска област/. В антракта ще се насладите на танцова формация „МИЛА“, сборна формация от майстори на битови народни инструменти и майсторът на граовските песни Димитър Лукарски. Всеки клуб ще получи подаръци, плакети и грамоти за участие от Община Хасково и Клуб за български народни танци „Фъртуните на Мишо“, а за всеки участник са осигурени храна, вода и подарък. За първи път тази година ще бъдат връчени парични награди за най-красива носия, най-млад и най-възрастен участник, клубове, участвали във всяко издание на фестивала.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора