Декември
10 четвъртък

VIII Софийски международен литературен фестивал

чт, Декември 10, 2020 - нд, Декември 13, 2020
Онлайн, Столична

Описание

Осмото издание на едно от най-големите литературни събития в страната – Софийски международен литературен фестивал ще бъде изцяло дигитално. Ограничен брой хора ще могат да присъстват на живо на събитието, ако епидемичната обстановка позволява. Фестивалът, който досега е бил сцена за повече от 320 поети и писатели от 35 държави, тази година ще се проведе не за шест, а в рамките на четири дни – от 10 до 13 декември онлайн.Събитието ще запази значителна част от форматите, които позволяват разнообразни входове към литературата. За разлика от голяма част от предишните издания, в осмия Литературен фестивал няма да има специфичния географски или езиков фокус. Литературата ще е от различни точки на света. Това издание ще е може би най-актуалното досега, тъй като авторите неизбежно ще са изправени пред  осмисляне на настоящата ситуация, както и пред въпроса за бъдещето, което в момента изглежда трудно въобразимо, дори в едрите прогнози. А Софийският международен литературен фестивал е среда, в която централна роля имат именно онези хора, за които въображението е основен инструмент за разбиране на света.

През декември се провежда най-голямото литературно събитие в столицата. Досега в Софийския международен литературен фестивал са участвали близо 200 писатели и поети от повече от 20 държави. Форумът събира на едно място български и световни автори и създава пространство за среща на литературите, на големите и малките езици, на културите на различните държави.

Кураторската програма на фестивала включва срещи с писатели, дискусии и детска програма. Фестивалът включва вече и три нови формата: Бързи литературни срещи, Софийски международен литературен фестивал представя и Тайно поетическо четене.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София