Април
20 Пон

XХІІІ Международен фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO 2020

пн, Април 20, 2020 - вт, Май 05, 2020
гр. София, Столична

Описание

Екипът на ppIANISSIMO с огромно съжаление ви информира, че поради разрастващата се пандемия, причинена от коронавируса COVID-19, и възникналото извънредно положение всички събития от фестивалната програма се ОТЛАГАТ ВРЕМЕННО. При първа възможност след отшумяването на кризисната ситуация ще НАСРОЧИМ НАНОВО всички концерти и съпътстващи образователни прояви.

ppIANISSIMO е уникален като концепция в световен мащаб и от години е единственият форум в България, изцяло посветен на съвременната музика. Фокусиран главно върху неизчерпаемите възможности на пианото не само като клавишен, но и като перкусионен инструмент, фестивалът е своеобразна лаборатория за ново изкуство – творческо пространство за утвърдени и дебютиращи интерпретатори, изследващи сложните процеси на съвременната клавирна естетика.

ppIANISSIMO е генератор на нови изпълнители и стимулатор за ново творчество. До този момент в 22-те издания на фестивала са взели участие повече от 310 интерпретатори от близо 30 различни държави и са прозвучали произведения от над 430 творци, представящи над 50 страни по света. Голяма част от дебютиралите на ppIANISSIMO музиканти са вече сред водещите имена на съвременната култура. Почти всички изпълнения във фестивалните концерти са световни или български премиери, като по-доброто от прозвучалата най-нова музика днес показва пътя на бъдещата класика.

Създавайки условия за динамичен интеркултурен диалог и активен обмен на творчески идеи и професионален опит, ppIANISSIMO ежегодно утвърждава своята позиция на елитна европейска сцена от световно значение, предлагаща събития с високо художествено ниво и в разнообразен жанрово-стилов спектър. Със своята насоченост към актуалните творчески тенденции, експерименталните композиторски решения и новаторските изпълнителски практики в сферата на съвременното изкуство, фестивалът категорично отстоява своята стратегическа роля на представителен за музикалната ни култура форум.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора