Май
09 четвъртък

X БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО ФОЛКЛОР "ЕВРО ФОЛК 2019”

чт, Май 09, 2019 - нд, Май 19, 2019
Велико Търново

Описание

X Български национален шампионат по фолклор “Евро фолк 2019” се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата 2019 година.

Концертите и състезателната програма на Националния шампионат по фолклор „Евро фолк 2019” ще се излъчват на живо по Световната интернет телевизия „EuroFolkTV” на адрес: tv.eurofolk.com

Основна задача на организаторите е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в България и Европейския телевизионен ефир.

Формации, които могат да вземат участие в конкурсната програма:

• фолклорни ансамбли;

• фолклорни певчески и танцови групи;

• хорове;

• клубове за народни танци;

• групи за стари градски песни;

• духови и фолклорни оркестри;

• индивидуални изпълнители и дуети.

По време на X Български национален шампионат по фолклор “Евро фолк 2019” ще бъдат направени студийни аудиозаписи и заснемане на професионални видеоклипове на програмата на участниците, чиито изпълнения журито е наградило със заснимане на видеоклип или срещу заплащане.

Голямата награда “Евро фолк 2019” – Grand Prix Златен „Орфей“, златен медал и диплом за Абсолютен Национален шампион по народни изкуства. Носителя на Grand Prix Златен „Орфей“ получава и парична премия от 1000 лева.

По преценка на журито се присъжда Номинация Златен “Орфей”, която дава право за участие в класирането за Grand Prix Златен „Орфей“.

Първи награди в съответните категории и диплом за Национален шампион по фолклор за съответната категория. На шампионите се връчват златни медали, а за второ и трето място – сребърни и бронзови медали. По преценка на журито в отделните категории могат да бъдат давани допълнителни златни, сребърни и бронзови медали със съответните дипломи.

Журито награждава най-добрите изпълнения с безплатно заснимане и изработване на видеоклип.

Всички участници получават Грамоти, Дипломи и предметни награди. Наградите се раздават на церемония по време на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив