Август
22 сряда

X МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „БЪЛГАРСКА РОЗА“

ср, Август 22, 2018 - вт, Август 28, 2018
хотел Хелиос, Приморско, Приморско

Описание

Кристална морска вода, дълги пясъчни ивици, много слънце и незабравими фолклорни ритми- това е Международният фолклорен фестивал ПРИМОРСКОВдъхновете своето лято като се включите в този вълнуващ празник на изкуството и приятелството, който предстои в черноморския курорт. Многобройни участници от цял свят, разнообразна програма, възможност за активен морски отдих и интересни екскурзии- това са предпоставките, които утвърдиха Фестивала като любима дестинация на хиляди фолклористи от над 30 държави.

За участие във Фестивала са поканени професионални, любителски,творчески колективи и отделни участници от България и от различни страни като Гърция, Молдова, Русия, Турция, Македония, Сърбия, Румъния и др. Възраст на участниците в конкурсната програма на Фестивала е от 8 до 20
години. Целта на фестивала е да се предостави възможност на младите изпълнители от различни страни за срещи и обмяна на творчески опит, да се популяризира фолклорът сред подрастващото поколение и съхраняване на народните традиции на всяка държава за бъдещите поколения.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора