Април
24 петък

X Национален фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова” - с. Сладун

пт, Април 24, 2020 - нд, Април 26, 2020
с. Сладун, Свиленград

Описание

В родното село на певицата Кичка Савова – Сладун, Свиленградско, от 2011 г. ежегодно, в нейна чест се провежда Национален фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“. Основен организатор е Народното читалище „Изгрев-1928“ в с. Сладун с финансовата подкрепа на община Свиленград.

В проявата могат да участват индивидуални изпълнители – певци и инструменталисти, певчески групи за автентичен и за обработен фолклор, танцови състави и групи за народни обичаи. Участниците ще са разпределени в две категории: деца до 18 г. и възрастни над 18 г. Фестивалът има конкурсен характер, всички участници ще получат грамоти.

Изпълненията ще оценява професионално жури, което ще определи носителя на Голямата награда на фестивала (цялостно представяне) – плакет, диплом и парично отличие; Наградата на Кичка Савова за изпълнение на нейна песен – плакет, диплом, парично отличие (вкл. от семейството й), първа, втора и трета награда в отделните категории. Призьорите получават медали – златен, сребърен, бронзов, диплом, а най-добре представилите се – и парични отличия и приз на организаторите на фестивала – плакет, диплом и парична награда.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София