Юни
13 събота

XI Национален фолклорен фестивал "Кехлибарен грозд" - с. Лозен

сб, Юни 13, 2020 - нд, Юни 14, 2020
с. Лозен, Любимец

Описание

XI-то издание на Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд се провежда през юни на откритата сцена в центъра на с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково.

Организатор на фестивала е Народно читалище „Просвета-1925” с. Лозен, обл. Хасково, със съдействието на: Кметство село Лозен, Община Любимец, Министерство на културата и Института за етнология и фолклористика към БАН. Фестивалът е с конкурсен характер, с награден фонд и се провежда под патронажа на Министерството на културата!

Целта на фестивала е да популяризира изворния фолклор на България. Да стимулира представянето на местни традиции – издирването и изпълнението на песни, мелодии, танци, обичаи, характерни за местната култура, от която са изпълнителите (групи за автентичен фолклор, танцови клубове, народни хорове и др.), като по този начин съдейства за съхранението и предаването на нематериалното културно наследство, участващо в изграждането на идентичността ни.

Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие различни колективи, групи представящи народни обичаи, певчески групи, танцьори, ансамбли, танцови клубове, народни хорове и оркестри, индивидуални изпълнители и др. формации от страната, които представят български фолклор и ще се състезават съгласно регламента на фестивала.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София