Юни
29 събота

X-ти Национален фолклорен фестивал "На Петровден с хоро" - с. Ягодово

сб, Юни 29, 2019 - сб, Юни 29, 2019
с. Ягодово, Пловдив

Описание

Национален фолклорен фестивал „На Петровден с хоро”ще събере за десети път стотици българи в с.Ягодово, общ. Пловдив. В края на юни стадионът в селото ще посрещне любителите на българския фолклор и с много музика и танци ще бъде честван и традиционния Ягодовски събор – „Петровден“.

Организатор на фестивлала е Танцов клуб „БЪКЛИЦА”, а събитието ще се проведе под патронажа на Пламен Спасов, кмет на Община „Родопи” и кметът на село Ягодово. Фестивалът цели да запази, развие и покаже на повече хора красотата и непреходността на българския фолклор.

„На Петровден с хоро“ се провежда в два етапа, като вторият етап има състезателен характер. Участници могат да бъдат самодейни състави, танцови групи и ансамбли изучаващи българският фолклор. В първият етап, който няма да бъде оценяван, участниците ще изпълнят по две волни хорá по избор. Във вторият етап трябва да се представи един сценично разработен танц. Всички участници ще получат грамоти и купи, а за класираните на трите първи места участници от втори етап ще има и парични награди.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора