Юни
29 петък

XI Детско-юношески куклено-театрален фестивал „Сцена край морето“

пт, Юни 29, 2018 - нд, Юли 01, 2018
Поморие, Поморие

Описание

Във фестивала могат да вземат участие детски, юношески и младежки театрални колективи към читалища, училища, центрове за работа с деца, културни центрове и др. Всяка от групите може да представи спектакъл, миниатюра, драматизация в жанра драматичен театър, куклен театър, музикален спектакъл с времетраене от 10 до 50 мин. Спектакли с по-голяма продължителност няма да се допускат в програмата! Подборът на автор и заглавие е свободен. Таксата за участие е в размер на 80 лв. за спектакъл, независимо от броя на участващите актьори. Същата се привежда по банков път, едновременно с подаването на заявката, в срок до 15.05.2018 г.

Редът за участие се определя от организаторите, които се съобразяват с желанията на ръководителите за датата им на изява. Конкурсната програма е в три дни, разноските по пребиваването са за сметка на участниците. Едната нощувка, в деня на участието, се заплаща от фестивала, а другите дни се заплащат на място от пребиваващите. В тази връзка се представят списъци с имената на актьорите, худ. р-ел/режисьор/, озвучител, шофьор.

Организаторите препоръчват изявите на творческите колективи да са съобразени с възможностите на театралния салон на читалището. Предоставят се не повече от 30 мин. преди представлението за строене и техническа репетиция. Организаторите настаняват участниците в хотели, къщи за гости, с които са договорени преференциални цени, според заявките.

Провеждането на театралния фестивал „Сцена край морето“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Поморие.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София