Август
20 вторник

XI Международен фолклорен фестивал ''Българска роза" - Приморско 2019

вт, Август 20, 2019 - пн, Август 26, 2019
Приморско, Приморско

Описание

Кристална морска вода, дълги пясъчни ивици, много слънце и незабравими фолклорни ритми- това е Международният фолклорен фестивал ПРИМОРСКОВдъхновете своето лято като се включите в този вълнуващ празник на изкуството и приятелството, който предстои в черноморския курорт. Многобройни участници от цял свят, разнообразна програма, възможност за активен морски отдих и интересни екскурзии- това са предпоставките, които утвърдиха Фестивала като любима дестинация на хиляди фолклористи от над 30 държави.

За участие във Фестивала са поканени професионални, любителски,творчески колективи и отделни участници от България и от различни страни като Гърция, Молдова, Русия, Турция, Македония, Сърбия, Румъния и др. Възраст на участниците в конкурсната програма на Фестивала е от 8 до 20
години. Целта на фестивала е да се предостави възможност на младите изпълнители от различни страни за срещи и обмяна на творчески опит, да се популяризира фолклорът сред подрастващото поколение и съхраняване на народните традиции на всяка държава за бъдещите поколения.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София