Април
24 петък

XI Национален фолклорен фестивал Шопски наниз, Костинброд -отменя се

пт, Април 24, 2020 - нд, Април 26, 2020
гр. Костинброд, Костинброд

Описание

Ръководството на община Костинброд, заедно с екипа на МФФ „Шопски наниз“ Ви съобщават, че се отменя тазгодишният фестивал, поради извънредното положение в страната и опасността да бъдем заразени с COVID-19. Международният фолклорен фестивал „Шопски наниз“, който трябваше да се проведе на 24, 25 и 26 април отпада от културния календар на общината за 2020 година. Нека спазим наложените правила от Националния кризисен щаб, за да можем по-скоро да общуваме, да танцуваме българските народни танци и пеем автентичните ни народни песни заедно на сцената на НЧ“Иван Вазов-1947“, град Костинброд.

Националния фолклорен фестивал „Шопски наниз“ е събитие, целящо да популяризира, опази и съхрани българския фолклор, фолклорните традиции и обичаи, както и да насърчи изучаването на фолклор от шопската фолклорна област. Единадесетото издание на фестивала ще се състои  в Костинброд.

В „Шопски наниз“ могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор.

Целта на фестивала е да популяризира българския фолклор. Да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи. Да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество. Да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област, поясняват организаторите.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив