Септември
12 събота

XI Фолклорен фестивал „Хоро край поморийския бряг”

сб, Септември 12, 2020 - сб, Септември 12, 2020
пл. "Св. св. Кирил и Методий" в Поморие, Поморие

Описание

За единадесета поредна година се провежда Фестивал на клубовете за народни танци „Хоро край поморийския бряг“ под патронажа на кмета и събира стотици ценители на българския фолклор.

Основната цел на фестивала „Хоро край поморийския бряг” е представяне красотата, богатството и уникалността на българския танцов фолклор. Фестивалът няма състезателен характер. Всички клубове играят едновременно, всеки в свое хоро. За участието всеки клуб получава грамота и DVD със запис от фестивала и от семинара.

Участниците имат възможност да покажат своите танцови умения, да намерят приятели от различни танцови клубове, да се потопят в магията, наречена български фолклор. И не на последно място – да опознаят древния и съвременен град Поморие, където различните клубове се събират в приятелска атмосфера, да представят своите любими хора, да научат нови такива и да покажат на гражданите и гостите на града това, което ги прави оригинални и неповторими.

Фестивалът започва с дефиле, което извежда участниците до мястото, където се извиват хората – пл. „Св. св. Кирил и Методий“.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора