Euro Folk Academy, Event Vacation

XIII Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2021“

202101Чет
/07
05Пон
/07
Несебър, к.к. Слънчев бряг, Св. Влас и Поморие - България
ВХОД
СВОБОДЕН

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Внимание заслужават и фестивалите в Санкт Петербург, Лондон, Париж, Рим, Прага, Будапеща, Несебър, Виена, Охрид, Краков, Барселона и др.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни и сателитни телевизии, както и по телевизия „EuroFolkTV“, специализирана в излъчването на фолклорно съдържание.

С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на различните националности, е гаранция за еволюцията на цялото човечество.

Концертите на Европейския шампионат по фолклор „Euro Folk 2021” ще се излъчват в сайта на телевизия „EuroFolkTV“ на адрес: tv.eurofolk.com.

Подобни събития
Разгледайте