Април
06 четвъртък

XIII Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа"

чт, Април 06, 2017 - сб, Април 08, 2017
гр.Велико Търново

Описание

„На източния бряг на Европа“ е фестивал за продуценти и се провежда всяка година в рамките на изложението „Културен туризъм“ в гр.Велико Търново. Представените видеопродукции обхващат всички видове туризъм: спортен, селски, религиозен,балнео туризъм, културно-исторически, екстремен, планински и морски, екотуризъм и други. Организатори са Агенция за консултации и конмуникации, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търновски“, Община Велико Търново и Министерство на туризма.

Мисията на фестивала е да промотира и стимулира продуцирането на професионалната филмова туристическа продукция и да популяризира тенденциите в аудио-визуалната култура в унисон с нуждите на бизнеса. Следвайки тази мисия, събитието комбинира няколко дейности. Състезателната част включва пет секции: Природа и Екотуризъм; Спорт и Приключения; История и Култура; Вяра и традиции; Корпоративен туристически филм/клип. Продукциите, които може да участват в тях трябва да са на туристическа тематика и създадени не по-рано от три години назад със зададени технически параметри и продължителност за всяка категория както следва: телевизионно предаване до 27мин.; рекламен филм от 3 до 20 мин.; рекламен клип до 180 секунди или научно-популярен и документален филм.

Тази година две съпътстващи събития ще обогатят програмата на фестивала. Първото е с мотото „Киното и градът“ и ще бъдат показани известни игрални филми, снимани в български градове, като обектите интерес на туризъм ще бъдат декор. Предвидени са и срещи с творческите екипи. „Филмови спомени“ е другият модул тази година и ще представи стари документални филми и пътеписи на туристическа тематика

За повече информация http://www.tourfilm-bg.com/

index Image_5427535_126 _7_20160419_1821729487 images

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Април 12, 2024
София