Юни
23 четвъртък

XIII Международен хоров фестивал „Маестро Захари Медникаров“

чт, Юни 23, 2016 - нд, Юни 26, 2016
Добрич, Курортен комплекс „Албена“, Добрич, Балчик

Описание

От 23 до 26 юни в град Добрич и к.к. „Албена“ ще се проведе XIII Международен хоров фестивал „Маестро Захари Медникаров“. Събитието се организира от Фестивална програма „Приятели на България”, Община град Добрич, „Фестивална програма на детското творчество” (Русия) в партньорство с Българския хоров съюз, Съюза на българските композитори и Съюза на българските музикални и танцови дейци.

През 2003 г., Маестро Медникаров предоставя на хоровия фестивал своето име. След смъртта му фестивалът е патентован и до днес е един от престижните международни хорови форуми.

Регламентът на фестивала позволява участието на академични и народни хорове от всички видове, без възрастови ограничения: детски, младежки, еднородни и смесени хорови състави. Предвидени са четири категории: хор, камерен хор, вокален ансамбъл и солови изпълнители. Участниците се представят с програма по избор – предкласическа, класическа, фолклорна, църковна, популярна, съвременна и др. музика.
Професионалното жури присъжда: „Диплом”, „Диплом на лауреат I, II, III степен”, „Grand prix”, както и специални Дипломи по решение на журито. Критериите за оценяване са: изпълнителско майсторство; художествено ниво на изпълнение; подбор на репертоар; сценична култура и артистичност.

Конкурсната част на събитието ще се проведе на 24 юни в к.к. „Албена”, като хорове от България, Русия и Турция ще се надпреварват за призовите места. На 25 юни от 16:00 ч. в Концертна зала „Добрич“ – гр. Добрич ще се проведе галаконцертът, награждаването и закриване на фестивала.

20150630173058325_1 Choral festival 2013 3(1) choral-festival-2013-24 horov21 horov-k-8 photo_verybig_1461407

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Още събития

Може би ще посетите
чт, Септември 05, 2024
Пловдив