Септември
30 сряда

XIVМеждународен Тракийски хоров фестивал, Ямбол

ср, Септември 30, 2020 -
гр. Ямбол, Ямбол

Описание

В средата на октомври Ямбол е домакин на единадесетия Тракийски хоров фестивал. Името на този фестивал е вдъхновено както от мястото на провеждането му в златната равнина на Тракия, така и от вековните послания на една от най-древните култури – тази на тракийската цивилизация.

Идеята е,че хубавата песен е многолика, но любовта към нея  винаги е искрена и силна. Ето защо организаторите от Народно читалище „Тракийска лира” Ямбол с подкрепата на община Ямбол, община Тунджа и НТС -Ямбол обединяват във фестивалния афиш класическо хорово пеене, духовни песнопения, модерни хорови обработки и автентичен фолклор.

Над 300 хористи, диригенти и композитори от страната и чужбина ще вземат участие в тазгодишното осмо издание на Тракийския хоров фестивал – Ямбол. Тази година се очакват 11 хорови формации от всички категории многоласно пеене, както и 5 групи за автентичен и обработен фолклор.

От 2019 г. новото в рамките на фестивала бе концерт, посветен специално на ортодоксалната църковна музика в Храм „Свети Николай Чудотворец” от 11 ч., непосредствено след неделната литургия. Така бе представена цялата палитра от хоровото пеене с всички негови разновидности.

Всички концерти са с вход свободен.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите