Април
16 вторник

XIV Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа", Велико Търново

вт, Април 16, 2019 - чт, Април 18, 2019
гр.Велико Търново, Велико Търново

Описание

Тази година Международният Тур Филм Фест България „На Източния Бряг на Европа“ празнува своето 15-то издание. „На източния бряг на Европа“ е фестивал за продуценти и се провежда всяка година в рамките на изложението „Културен туризъм“ в гр.Велико Търново. Представените видеопродукции обхващат всички видове туризъм: спортен, селски, религиозен,балнео туризъм, културно-исторически, екстремен, планински и морски, екотуризъм и други. Организатори са Агенция за консултации и конмуникации, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търновски“, Община Велико Търново и Министерство на туризма.

Мисията на фестивала е да промотира и стимулира продуцирането на професионалната филмова туристическа продукция и да популяризира тенденциите в аудио-визуалната култура в унисон с нуждите на бизнеса. Следвайки тази мисия, събитието комбинира няколко дейности. Състезателната част включва пет секции: Природа и Екотуризъм; Спорт и Приключения; История и Култура; Вяра и традиции; Корпоративен туристически филм/клип. Продукциите, които може да участват в тях трябва да са на туристическа тематика и създадени не по-рано от три години назад със зададени технически параметри и продължителност за всяка категория както следва: телевизионно предаване до 27мин.; рекламен филм от 3 до 20 мин.; рекламен клип до 180 секунди или научно-популярен и документален филм.

Тази година две съпътстващи събития ще обогатят програмата на фестивала. Първото е с мотото „Киното и градът“ и ще бъдат показани известни игрални филми, снимани в български градове, като обектите интерес на туризъм ще бъдат декор. Предвидени са и срещи с творческите екипи. „Филмови спомени“ е другият модул тази година и ще представи стари документални филми и пътеписи на туристическа тематика

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора