Април
30 събота

XIX Международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”

сб, Април 30, 2022 -
Летния театър на Минерални бани, Хасковско, Минерални бани, Хасковска област

Описание

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА” се осъществява под патронажа на Министерство на културата и е включен в Културния календар на министерството. Етнофестивалът се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” със съдействието на Община Минерални бани. Посветен е на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето.
Международният детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените 25 български фестивали със Сертификат за европейско качество – 2017 г. – 2018 г., получен от Европейската фестивална асоциация по програма „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа”.

Чрез универсалния език на песента и танца, отново ще бъдат отправени посланията за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности и традиции. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси. Има и гости от чужбина.
Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, кулинарен конкурс, пленер и други развлекателни и образователни занимания за децата.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София