Май
09 вторник

XIX Национален фестивал на детската книга

вт, Май 09, 2017 - пт, Май 12, 2017
Регионална библиотека "Сава Доброплодни" , Сливен

Описание

На 9, 10 и 11 май 2017г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – гр.Сливен, ще се проведе поредното издание на Националният фестивал за детска книга. Партньори в начинанието са Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите издателства за детски книги и др. Гостите на събитието ще бъдат от България и чужбина – редица познати илюстратори, автори, издатели, педагози, психолози и най-вече …. много деца.

Фестивала цели да събере на едно място участниците в процеса на създаване и разпространение на една детска книжка, за да обсъдят бъдещето на детското книгоиздаване, проблемите, възможностите за увеличаване на интереса на децата към книгите и към четенето като цяло. И всичко това, провокирайки творчеството и въображението на децата. Част от програмата на фестивала ще бъдат премиери на книги, срещи с автори, литературни състезания, художествено-документални изложби, кръгла маса с международно участие по проблемите на детското четене и книга, базари на книги, концерти, шествия, представления и други.

В рамките на събитието организаторите тази година обявяват и 3 съпътстващи събития.

– Национален литературен конкурс „В търсене на талисман за щастие“ – участниците представят по 2 литературни творби, които ще бъдат издадени в сборник.

– Национален пленер за детска рисунка „С цветно хвърчило летях и свят чуден видях!“ – на 10 май 2017г. от 10:00 до 14:00ч. На 11 май ще бъдат връчени награди, а с творбите ще бъде организирана изложба.

– VI Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои – всеки може да изпрати по 2 кукли, не по-високи от 30см. Куклите ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.

FESTIVAL_1

fdk8

images

Още събития

Може би ще посетите