Май
31 вторник

XVІ Фестивал на античното наследство „Орел на Дунава“, Свищов

вт, Май 31, 2022 -
Свищов, Свищов

Описание

Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава“ се провежда  ежегодно в Свищов и римския град Нове.

След Натале ди Рома в Рим (Италия), Големите римски игри в Ним (Франция), Арде Лукус в Луго (Испания), Римският фестивал Еборакум в Йорк (Великобритания), Роман Апулум в Алба Юлия (Румъния) и традиционният античен фестивал в Свищов се оказа жертва на глобалната пандемия през 2020г.

Оставаме с надеждата да организираме през 2021-ва Фестивала на античното наследство „Орел на Дунава“ в целия му блясък, с 250-300 участници от България и Европа, многобройна публика и много новости във фестивалната програма по същото време на годината!

В началото на юни в Свищов се провежда фестивал, който връща посетителите в античността. ХVІ фестивал на античното наследство „Орел на Дунав“ представя епохата на римляните и техните антични традиции и битки.

Всяка година в програмата на фестивала участват групи за възстановки на античността от целия свят. Присъстващите стават свидетели на гладиаторски турнири, римски легиони, които изпълняват военни команди. Гостите на античния фестивал могат да се запознаят на място със снаряжението, кухнята и античните ритуали от Античността.

Фестивалът има за цел да популяризира древноримския град Нове и да съдейства за развитие на културния туризъм в района. Негови организатори са община Свищов и местният съвет по туризъм.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати