Септември
18 събота

XV Национален Фестивал на шлагерната и старата градска песен “Пей сърце"

сб, Септември 18, 2021 - нд, Септември 19, 2021
читалище „Братство" , Кюстендил, Кюстендил

Описание

XV Национален Фестивал на шлагерната и старата градска песен “Пей сърце”- Кюстендил 2021 ще се проведе в дните 18-19  септември 2021 г.  Организира се под патронажа на кмета на Община Кюстендил – Петър Паунов и се посвещава на 150 годишнината от създаването на читалище „Братство 1869“.

Целта на събитието е съхраняване и популяризиране на старата градска и шлагерна песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към тяхната лиричност и красота. Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда в рамките на два дни.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

XV Национален Фестивал на шлагерната и старата градска песен “Пей сърце” се провежда в 2 раздела:
 1. Шлагерни песни
 2. Стари градски песни

и 4 категории:

 1. Индивидуални изпълнители
  свободна програма до 8 мин.
 2. Групи /до 10 човека/
  свободна програма  до 12 мин.
 3. Групи /над 10 човека
  свободна програма  до 12 мин.
 4. Авторска песен

 

Участниците във фестивала осигуряват сами музикалния съпровод /допуска се синбек/. Всички участници се оценяват от професионално жури и ще бъдат присъдени  I-ва,  II-ра  и III-та награда в отделните раздели и категории. Организаторите предвиждат и 3 специални награди в отделните категории. Всички състави и изпълнители получават плакет и грамота за участие. Всички разходи по пътуването и престоя в гр. Кюстендил са за сметка на участниците.

Организаторите на конкурса подсигуряват на всички участници, на техните преподаватели и придружители спане и храна на минимални цени  /15 лв. нощувка, 4 лв. храна/.

Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на конкурса, без да плаща права и обезщетения.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати