Октомври
11 петък

XV празник на тиквата - Севлиево

пт, Октомври 11, 2019 - сб, Октомври 12, 2019
площад „Свобода“, Севлиево, Севлиево

Описание

Интересна програма, много изненади и безброй забавления съпътстват фестивала, който всяка година събира стотици жители и гостите на града за празниците на Севлиево. По време на Празника на тиквата, който протича под мотото „Севлиево – столица на тиквата“ се провежда и есенен панаир. Карвинг на открито, кулинарна изложба, концерти, конкурс за най-голяма тиква са само част от забавленията, на които ще могат да се насладят участниците и гостите на празника. Общината организира много ателиета, тиквени изложби и дегустации на открито – на най-големия тиквеник. В изложбата участват шеф готвачи на елитни заведения, фирми, колективи, които представят тиквени специалитети.

Празниците на Севлиево традиционно включват Севлиевския есенен панаир, Турнир по стрийтбол, Карвинг на открито – състезание за професионалисти и любители, Тиквено парти, Кулинарна надпревара на шеф – готвачи, Кулинарно шоу  и други. По време на фестивала всеки може безплатно да разгледа и „Музей на тиквата“.

ИЗЛОЖБА – КОНКУРС „ТИКВЕНИ ФАНТАЗИИ“ НА XV ПРАЗНИК НА ТИКВАТА

В два раздела и три възрастови групи ще бъдат разделени участниците

Всички желаещи – малки и големи, могат да се включат в изложбата-конкурс „Тиквени фантазии“, организиран от Община Севлиево за XV празник на тиквата. В два раздела и три възрастови групи ще бъдат разпределени участниците. Разделите са рисунка (с размери 35/50 см или 50/70 см) и приложно изкуство. Възрастовите групи са три: до 10-годишна възраст, от 11 до 18-годишна възраст и над 18-годишна възраст. За всяка група в двата раздела ще бъдат връчени по три награди.

Желаещите да се включат трябва да представят своите материали за изложбата от 16 септември до 8 октомври (включително) в Исторически музей – Хаджистояново училище (работно време от 8:00 ч. до 12:00 ч. и 13:30 до 17:00 ч.), както и в читалищата в селата. Необходимо е експонатите да бъдат придружени от информация за участника – три имена, възраст и телефон за връзка.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите