Септември
11 петък

XVI Национален музикален фестивал "Фолклорен изгрев"

пт, Септември 11, 2020 - нд, Септември 13, 2020
Green Park - гр. Китен, Приморско

Описание

Шестнадесетото издание на Националния музикален фестивал „Фолклорен изгрев“ ще се проведе от 11 до 13 септември в к-с „Грийн парк“ – гр. Китен. Отново под патронажа на Кмета на район Младост-гр.Варна, спартньорството на Грийн парк – Китен,с любезното съдействие на Гранд Мол – гр. Варна и с изключителната помощ на странджанската народна певица Златка Ставрева и сдружение „Атлиманска огърлица“.

„Фолклорен изгрев“ е фестивал със състезателен характер за изпълнители от различни възрасти – включват се и най-малките – деца от 3-годишна възраст, и ученици от школи в читалища, частни студиа, детски комплекси, професионални училища по фолклор и музика, студенти и самодейци от народни читалища и пенсионерски клубове. Фестивалът на младостта и фолклора ще представи солови изпълнители и групи в 6 основни направления: вокални изпълнители, инструменталисти, стилизиран фолклор, стари градски песни и шлагери, танцово изкуство, фолклорни ансамбли.

Основната цел на фестивала е да даде възможност за изява на значителен брой изпълнители, обичащи и занимаващи се с българска народна музика. Да мотивира както творческото им изграждане, така и израстването им в обществото като личности. Съхранявайки българския бит, обичаи, нрави, отколешни традиции и културно-историческото ни наследство като цяло ние ще запазим своята идентичност, като част от европейската култура.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София