Март
23 петък

XVI Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри

пт, Март 23, 2018 - сб, Март 24, 2018
Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, Свищов

Описание

За 16-ти път община Свищов и Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” събират приятели и любители на малките театрални форми за „Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри” на 23-ти и 24-ти март. Тазгодишното издание на фестивала е посветено на 27-ми март – Международният ден на театъра.

16-то издание на фестивала ще премине под знака на 150 години от основаването на Първия български хор и началото на хоровото изкуство в България (1868 година, Свищов), 145 години от представянето на пиесата „Добродетел и злоба” от Д. Шишманов, в която за първи път играят жени актриси и 20 години от провеждането на първия фестивал (1998 година).

Участниците ще бъдат оценявани от жури, което ще се състои от професионалисти в театралното изкуство.

Кметът ще връчи специална награда за най-добро представление(първа, втора, трета награда). Ще бъдат раздадени и награди за най-добри мъжка и женска роля(първа, втора, трета награда).

Фестивалът има за цел да актививизира социалната роля, да популяризира малките театрални форми и да приобщи към тях младата зрителска аудитория за тяхното естетическо възпитание.

Представленията в конкурса ще бъдат с времетраене до 60 минути. В конкурса не се допускат любителски театрални трупи, в които има и професионални актьори. Фестивала на поема разходите на участниците за път, престой, дневни.

Срокът за подаване на документи за участие в конкурса е до 16.03.2018 година.

*Участието си може да заявите по електронен път на e-mail: chitalishte.svishtov@gmail.com или със заявка на място в читалището.

 

Още събития

Може би ще посетите