Юни
16 четвъртък

XVII Уикенд туризъм | XIV Фестивал на туристическите забавления и анимации - гр. Русе

чт, Юни 16, 2022 - сб, Юни 18, 2022
Русе, Русе

Описание

Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации се провеждат ежегодно в град Русе и са най-значимите туристически събития в дунавския регион на България. Всяка година над 250 участници от страната и чужбина показват своите потенциал и туристически ресурси пред многобройните посетители на „Малката Виена“ в това време на годината. В дните на събитията гостите на града имат възможността да бъдат свидетели на различни презентации, забавления, атракции, както и да опитат различни вина, местна и международна кухня.
Изложението и фестивала допринасят за развитието на специализираните форми на туризъм и допринасят за преодоляването на сезонните диспропорции в региона, страната, както и за развитието на целогодишен туристически продукт

Фестивалът на туристическите забавления и анимации има за цел да даде сцена на забавленията, атракциите и аниматорските продукти свързани с туристическите места в региона и страната. Всяка година над 200 участници от България и чужбина показват своите потенциал и възможности пред многобройните посетители. Участниците във Фестивала са индивидуални изпълнители и групи, които създават и реализират развлекателен, състезателен и/или познавателен туристически продукт.

В дните на събитието гостите и жителите на Русе имат възможност да се включат в многобройните забавления и атракции от най-различно естество, както и да опитат различни вина, местна и международна кухня.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"