XVII Уикенд туризъм | XIV Фестивал на туристическите забавления и анимации – гр. Русе

202216Чет
/06
18Съб
/06
Русе
ВХОД
СВОБОДЕН

Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации се провеждат ежегодно в град Русе и са най-значимите туристически събития в дунавския регион на България. Всяка година над 250 участници от страната и чужбина показват своите потенциал и туристически ресурси пред многобройните посетители на „Малката Виена“ в това време на годината. В дните на събитията гостите на града имат възможността да бъдат свидетели на различни презентации, забавления, атракции, както и да опитат различни вина, местна и международна кухня.
Изложението и фестивала допринасят за развитието на специализираните форми на туризъм и допринасят за преодоляването на сезонните диспропорции в региона, страната, както и за развитието на целогодишен туристически продукт

Фестивалът на туристическите забавления и анимации има за цел да даде сцена на забавленията, атракциите и аниматорските продукти свързани с туристическите места в региона и страната. Всяка година над 200 участници от България и чужбина показват своите потенциал и възможности пред многобройните посетители. Участниците във Фестивала са индивидуални изпълнители и групи, които създават и реализират развлекателен, състезателен и/или познавателен туристически продукт.

В дните на събитието гостите и жителите на Русе имат възможност да се включат в многобройните забавления и атракции от най-различно естество, както и да опитат различни вина, местна и международна кухня.