Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАФФ, Euro Folk Academy, Event Vacation, Община Царево, Община Приморско, Кметство Китен

XVII Черноморски събор „Евро фолк – 2020“

202002Сря
/09
07Пон
/09
Царево, Китен - България
ВХОД
СВОБОДЕН

Фестивалът има сертификат за качество, издаден от EAFF. Черноморският събор “Евро фолк” се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата година. Музикалните празници “Евро фолк 2020″ се състоят от петдесет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по различни кабелни телевизии. С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Подобни събития
Разгледайте