Септември
02 сряда

XVII Черноморски събор "Евро фолк"

ср, Септември 02, 2020 - пн, Септември 07, 2020
Царево, Китен - България

Описание

Фестивалът има сертификат за качество, издаден от EAFF. Черноморският събор “Евро фолк” се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата година. Музикалните празници “Евро фолк 2020″ се състоят от петдесет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по различни кабелни телевизии. С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора