КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, Община Минерални бани

XX Международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, Хасково

2022Неопределена през
Май
Община Минерални бани (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Детският етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация.

XX Международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“,както предходните, посветен на  на 1-ви юни – Международен ден на детето. Често събитието е под патронажа на министъра на труда и социалната политика.

Красотата на света се състои именно в неговата пъстрота и многообразие. За поредна година ще бъдат отправени послания за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности. Българският фолклор идентифицира нашата нация и представя по уникален начин страната ни пред Европа и света. Дълг е да се пази фолклорът и традициите, да се предават на поколенията след нас.

Участват групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори. Във фестивала вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси, както и гости от Балкански и по-далечни страни.

Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, игра с награди, пленер и други развлекателни и образователни занимания за децата.

Подобни събития
Разгледайте