Държавна опера Бургас, Община Бургас

XXI летен фестивал „Бургаски музикални празници Емил Чакъров“ 2019

201905Пет
/07
14Съб
/09
Летния театър Бургас (карта)
ВХОД
БИЛЕТИ

Бургаските музикални празници – летен фестивал на класическата музика в Бургас продължава повече от два месеца.

С концерта „Веселина Кацарова и приятели“ на 5-и юли стартират празниците на сцената на Летния театър. В него ще вземат участие оркестърът и хорът на Държавна опера Бургас.

Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ има спектакли за всяка възрастова група, ще бъдат задоволени  вкусовете и на най-изисканите фенове на операта, балета и мюзикъла. В програмата са включени оперните заглавия „Самсон и Далила“, „Травиата“, „Бохеми“, „Бал с маски“, както и мюзикълът за деца „Алиса в страната на чудесата“.

Почитателите на балетното изкуство ще могат да гледат спектаклите „Спящата красавица“, „Ромео и Жулиета“ постановка и режисура на проф. Хикмет Мехмедов.

В програмата са включени и концерт на „Йорданка Христова – любими евъргрийни“, както и концерта класика и рок на „Диана експрес“ под диригентството на младия и талантлив Цанислав Петков, както и концерта на Николо Коцев & „Кикимора“.

XXI-то издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ ще бъде закрито с премиерата на мюзикъла „Целуни ме, Кейт“. Тогава ще бъде обявено името на новия носител на приза на името на маестро Емил Чакъров.