Юли
05 петък

XXI летен фестивал "Бургаски музикални празници Емил Чакъров" 2019

пт, Юли 05, 2019 - сб, Септември 14, 2019
Летния театър Бургас, Бургас

Описание

Бургаските музикални празници – летен фестивал на класическата музика в Бургас продължава повече от два месеца.

С концерта „Веселина Кацарова и приятели“ на 5-и юли стартират празниците на сцената на Летния театър. В него ще вземат участие оркестърът и хорът на Държавна опера Бургас.

Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ има спектакли за всяка възрастова група, ще бъдат задоволени  вкусовете и на най-изисканите фенове на операта, балета и мюзикъла. В програмата са включени оперните заглавия „Самсон и Далила“, „Травиата“, „Бохеми“, „Бал с маски“, както и мюзикълът за деца „Алиса в страната на чудесата“.

Почитателите на балетното изкуство ще могат да гледат спектаклите „Спящата красавица“, „Ромео и Жулиета“ постановка и режисура на проф. Хикмет Мехмедов.

В програмата са включени и концерт на „Йорданка Христова – любими евъргрийни“, както и концерта класика и рок на „Диана експрес“ под диригентството на младия и талантлив Цанислав Петков, както и концерта на Николо Коцев & „Кикимора“.

XXI-то издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ ще бъде закрито с премиерата на мюзикъла „Целуни ме, Кейт“. Тогава ще бъде обявено името на новия носител на приза на името на маестро Емил Чакъров.

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора