Юли
26 петък

XXI Международен фестивал за автентичен фолклор - с. Дорково

пт, Юли 26, 2019 - нд, Юли 28, 2019
с. Дорково, Ракитово, Обл. Пазарджик

Описание

Село Дорково се намира в общ. Ракитово, обл. Пазарджик, където тази година за двадесет и първи път ще се проведе Международният фестивал за автентичен фолклор. Събитието се организира от читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ – 1919 и с подкрепата на кметство Дорково, Община Ракитово, Министерство на културата, фондации и местни фирми. Събитието винаги е около Илинден (по стар стил)

Основната идея на фестивала е да се запази и популяризира фолклора от извора, традициите и да се сплоти българската общност и разбира се да обогати познанията за световното фолклорно богатство. С всяко изминало издание, събитието събира все повече почитатели и се разраства. Международния фестивал за автентичен фолклор няма конкурсен характер. Всеки от участниците ще получи диплом и почетния знам на фестивала.

Тържественото откриване на фестивала е на 26.07.2019 г., а дните за изяви на колективите са на 27.07. и на 28.07.2019 год. Целта на фестивала е да запази и популяризира изворния фолклор, да затвърди ролята на традиционния фолклор за сплотяването на българската общност, да обогати познанията за световното фолклорно богатство.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София