Юли
01 сряда

XXII Европейски шампионат по фолклор "Евро фолк 2020" - Онлайн издание

ср, Юли 01, 2020 - нд, Юли 19, 2020
кк. „Слънчев бряг, гр. Поморие и гр. Свети Влас, Несебър

Описание

През последните месеци пандемичната обстановка в целия свят наложи промени във всички сфери на обществения живот. В отговор на създалата се ситуация от разпространението на COVID-19 и наложената физическа дистанция ЕАФФ Ви предлага нова възможност за изява и творчески контакти! Включете се в онлайн изданието на XII Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк“ 2020 и станете част от предстоящата виртуална среща! Нека с тази нова форма на общуване преодолеем изолацията и останем заедно и в това предизвикателство, защото фолклорът винаги е бил, е и ще бъде споделено познание! Разбира се, онлайн участието не може да компенсира прекрасните изживявания от срещата с публика и приятели при провеждането на фестивалите в реална среда, но е възможност за изява, с която ще спестите разходи за транспорт и настаняване. Благодарим на всички, които ще се включат и въпреки трудното време остават силни и мотивирани в името на фолклора!

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Внимание заслужават и фестивалите в Санкт Петербург, Лондон, Париж, Рим, Прага, Будапеща, Несебър, Виена, Охрид, Краков, Барселона и др.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия „EuroFolkTV“

Предварителна програма

  • 10.06 – 30.06.2020г. – приемане на заявки и видеозаписи
  • 1.07.2020г. – публикуване на видеозаписите на всички участници и стартиране на онлайн гласуване до 17.07.2020г.
  • 18.07.2020г. – заседание на журиращата комисия
  • 19.07.2020г. – публикуване на резултатите от онлайн гласуването и оценките на журито.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора