Май
14 Пон

Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев"

пн, Май 14, 2018 - нд, Май 20, 2018
Тополовград, Тополовград

Описание

Град Тополовград продължава да поддържа своята културна традиция и за 23-ти път ще се проведе Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомимa и сатира “Велко Кънев”. Фестивала се провежда с помощта на Министерство на културата, Съюз на артистите в България, Съюз на народните читалища, Община Тополовград и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“ и тази година ще се проведе от 14-ти до 20-ти май.

Това е фестивал, който насърчава и чества комедийните театрални представления на любителските театрални формации в страната и чужбина.

Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомимa и сатира “Велко Кънев” по традиция започва с парад на любителските трупи, участващи във фестивала. Парада завършва пред НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1894“, където тържествено се издигат флаговете на държавите участнички във фестивала, флага на ЕС и флага на фестивала. Следва първото от програмата представление, което е на домакините. Първият ден кулминира и завършва със зрелищни фойерверки.

Театралните състави от чужбина представят своите спектакли и на Втората фестивална сцена, която се провежда в съседните градове в рамките на фестивала.

Последният ден от фестивала е ознаменуван с представление на професионалисти, последвано от церемонията по награждаване на отличените спектакли.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София