Септември
02 четвъртък

XXIV Международен куклено-театрален фестивал "Двама са малко – трима са много"

чт, Септември 02, 2021 - пн, Септември 06, 2021
Държавен куклен театър - Пловдив, Пловдив

Описание

XXIV издание на Международния фестивал „Двама са малко – трима са много” и TheatAir 2021 ще се проведе в периода 02 – 06 септември 2021 г. в гр. Пловдив.

Поради пандемията от COVID-19, XXIV-то издание на фестивала беше пренасрочено от 2020 за 2021 година. Всички получени през миналата година заявки за участие също бяха включени в тазгодишната селекция.

Изданието през 2021 г. посвещаваме на ЖЕЛАНИЕТО – онова по детски чистото, онова силното, и на онзи блян – скромен и загледан в бъдещето, на онзи трепет, който прави пътя неусетен, отдадеността – желана, а грешките превръща в посоки, и на неосъзнатото, и пагубно желание, и на упоритото тропване с крак, и на стимула, който провокира, създава и надгражда. Желанието – да ни има, и да сме отговорни, да чувстваме и действаме със знание и уважение, и да можем да замълчим, когато е много красиво.

Международният куклено-театрален фестивал е създаден през 1977 г. като “Международен преглед на куклената миниатюра – Пловдив”. През 1990 г., след прекъсване от четири години, е възобновен под името “Двама са малко – трима са много” и започва да се провежда ежегодно. От 2012 година фестивалът става биенале, като към него се добавя и нов модул, наречен TheatAir, насочен към представления и атракциони на открито.

Още събития

Може би ще посетите