Май
17 петък

XXIV Международно биенале на хумора и сатирата в изкуството, Габрово

пт, Май 17, 2019 - пн, Септември 30, 2019
гр. Габрово, Габрово

Описание

Двадесет и четвъртото издание на конкурса Международно биенале на хумора и сатирата се провежда в Габрово и включва мащабни събития в областта на сценичните, визуалните и уличните изкуства. Провежда се от май до септември всяка нечетна година. Организатори са Музей “Дом на хумора и сатирата”, Община Габрово, Министерство на културата, като председател на Организационния комитет е кметът на Община Габрово.

Конкурсът тази година се провежда в две направления: карикатура и съвременно изкуство. И в двете категории ще има парични награди за победителите, а наградените творби ще останат във фонда на Музей “Дом на хумора и сатирата”.

Конкурсът е отворен за участие на всички творци, които приемат условията му. Всеки автор може да кандидатства с не повече от две творби в раздел (две произведения на съвременното изкуство и/или две карикатури). Авторските книги с карикатура или комикс са извън ограничението за брой (т.е. един автор може да участва с две карикатури и неограничен брой книги). Важно условие за участие в изложбата е селектираните творби да отговарят на темата и да съдържат хумор.

Откриването на биеналето е през май в Музей “Дом на хумора и сатирата”. Още не е излязла програмата на фестивала.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати