Фестивален и конгресен център, община Варна

XXIX Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“ – Варна

2022Неопределена през
Август
Фестивален и конгресен център - Варна (карта)
ВХОД
БИЛЕТИ

Фестивалът е основан през 1993 г. Програмата има конкурсен характер и включва селектирани филми, произведени през последните две години, третиращи темата за любовта. Открива се в последния петък на август всяка година.

Дълги години “Любовта е лудост” беше единственият международен кинофестивал, провеждащ се в България и доскоро – единствен такъв с конкурс за игрални филми. Можем с гордост да кажем, че той е доайенът на международните кинофестивали с български адрес. Днес повече от 90 игрални филмови заглавия влизат в неговата програма, която съдържа международен конкурс /12 филма, произведени през последните две години/,  панорами на филми, отличени на най-престижните кинофестивали в света, най-горещите предстоящи хитове, филми на отделни автори, школи, течения и национални кинематографии, ретроспективи на българското кино.

Над 200 души ежегодно са гостите на фестивала, включващи елита на българското кино и изтъкнати чужди творци, кинокритици и киножурналисти. Традиционно на фестивала се акредитират над 50 водещи български медии.

Подобни събития
Разгледайте