Юли
31 Неделя

XXIX Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" - Варна

нд, Юли 31, 2022 -
Фестивален и конгресен център - Варна, Варна

Описание

Фестивалът е основан през 1993 г. Програмата има конкурсен характер и включва селектирани филми, произведени през последните две години, третиращи темата за любовта. Открива се в последния петък на август всяка година.

Дълги години “Любовта е лудост” беше единственият международен кинофестивал, провеждащ се в България и доскоро – единствен такъв с конкурс за игрални филми. Можем с гордост да кажем, че той е доайенът на международните кинофестивали с български адрес. Днес повече от 90 игрални филмови заглавия влизат в неговата програма, която съдържа международен конкурс /12 филма, произведени през последните две години/,  панорами на филми, отличени на най-престижните кинофестивали в света, най-горещите предстоящи хитове, филми на отделни автори, школи, течения и национални кинематографии, ретроспективи на българското кино.

Над 200 души ежегодно са гостите на фестивала, включващи елита на българското кино и изтъкнати чужди творци, кинокритици и киножурналисти. Традиционно на фестивала се акредитират над 50 водещи български медии.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите