Юли
13 вторник

XXV Международен фолклорен фестивал "Витоша"

вт, Юли 13, 2021 - сб, Юли 17, 2021
лятна сцена на НДК, София

Описание

Международният фолклорен фестивал “Витоша” се провежда всяка година през месец юли и е с особена национална значимост. На форума си дават среща представители на различни култури от цял свят. Стотици танцьори, музиканти и певци стават съпричастни на една магическа интернационална сила, която ги обединява, а именно голямата любов към фолклора, който тяхните предци са сътворили през вековете. Целта на фестивала е да се популяризира танцовото изкуство на различни български региони и запознаване с фолклора на гостуващите държави.

Първият МФФ „Витоша” се е провел през 1996 г. и се провежда с помощта на  Столична община и Министерството на културата. Фестивалът се е утвърдил като популярно фолклорно събитие в културния календар на столицата. МФФ „Витоша” е член на международната танцова организация ФИДАФ. От 2016 г. фестивалът има конкурсен характер.

Не пропускайте най-мащабното и пищно издание на цветния Международен Фолклорен Фестивал „Витоша“! Тази година в уникален 5D Format, който включва:
Концерти
Събития на живо
Онлайн събития
Виртуални участия в конкурс
Конкурси на сцена
Насладете се на колорита и дръзновението на 1500+ танцьори от над 25 държави от 5 континента! Да отпразнуваме живота ЗАЕДНО ОТ ЛЮБОВ КЪМ ТАНЦА!

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите