Октомври
14 петък

XXX-ти Международен конкурс "Северно сияние" 2016

пт, Октомври 14, 2016 - нд, Октомври 16, 2016
зала Булстрад Арена, гр.Русе

Описание

Международен конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „СЕВЕРНО СИЯНИЕ” ще се проведе на 14, 15 и 16 октомври, тук – в зала „Младен Кисимов” в Доходното здание,гр.Русе. Организатори на тазгодишното 20то издание на конкурса са Сдружение „Северно сияние”, с партньори в реализирането наконкурса са Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт”, Младежки дом и Възрожденско читалище „Зора”. „Северно сияние” е част от програмата на дните на култура, изкуство и образование „Елиас Канети“.

Очакват се изпълнители от Русия, Румъния и България, които ще бъдат оценявани от международно жури в състав: Председател – Тони Димитрова – любим български изпълнител; Членове: Светослав Лобошки – композитор, Ирина Савенкова – вокален педагог, Русия, Хайгашод Агасян – композитор и изпълнител, Нуно Фугейра – Португалия. Съпътстващо събитие към програмата е изложението-базар „Дунавска задруга на народните художествени занаяти”, разположено във фоайето на Доходно здание до края на конкурса в неделя на 16 октомври.

Официалното откриване е от 14:00ч. в петък, а този ден ще завърши с концертна програма с участието на Хайгашод Агасян и млади изпълнители, носители на призови награди от „Северно сияние”. За възрастови групи ІІІ, ІV и V началото на конкурсната програма е в 18:00ч.

Вторият ден ще започне организираната туристическа обиколка на културните обекти и забележителности на Русе, с подкрепата и съдействието на директора на Регионалния исторически музей-Русе, д-р Николай Ненов. Конкурсната програма започва в 14:30ч. и приключва в 18:00ч.

Третият ден ще започне с рецитал на Тони Димитрова от 18:00ч. и ще продължи с гала-концерт на лауреатите от конкурса, а веднага след него – официалната церемония по връчването на наградите на „Северно сияние”2016 г.

По случай юбилейното си издание и за първи път тази година, статуетката на най-голямата награда на конкурса Гран При е авторска изработка на скулптура Боян Мицов – красива лира в златен бронз/ емблемата на „Северно сияние”.

Входа за всички събития е свободен.

 

За повече информация: http://severnosianie.com/

 

  b9a9fb82538040138914511e95cf70ac

a4400e5c-5fef-0245-943d-ef0a0ccd091b

ss-header-wafa-logo

maxresdefault

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати