Февруари
05 петък

XXXIV Международен фестивал „Киномания“ ОТМЕНЯ СЕ

пт, Февруари 05, 2021 - нд, Февруари 28, 2021
НДК - София, Столична

Описание

Националният дворец на културата отлага фестивала „Киномания“ за февруари 2021 г., съобщи БНР. Причината е разрастващата се пандемия от Covid-19, като целта е повече хора да видят филмите.

Киномания трябваше да започне на 19 ноември с филма „Страх“ на Ивайло Христов.

Надяваме се, че след три месеца ще ни предстоят по-добри времена, в които епидемията ще утихне“, съобщават от НДК.

Организаторите на „Киномания“ имат готовност да покажат част от филмите онлайн.

Всички закупени до момента билети ще важат за новите дати без презаверка.

Продуцентът на Киномания в лицето на Националния дворец на културата взе трудно, но важно решение. С цел да дадем шанс на изключителната тазгодишна селекция от филми на фестивала да бъде видяна от повече зрители на живо, както и в знак на солидарност с усилията на лекарите за ограничаване на епидемията от коронавирус решихме да отложим Киномания и Фестивала на френския филм за периода 5 – 28 февруари 2021 г. Надяваме се, че след три месеца ще ни предстоят по-добри времена, в които епидемията ще утихне и повече приятели на киното с отворени сърца и без страх ще пристъпят отново към киносалоните. Имаме готовност през февруари, ако се наложи, да покажем и част от филмите онлайн. Благодарим на вярната публика на Киномания, която търпеливо ще дочака своята лична среща с най-доброто от българското и световното кино! Всички закупени до момента билети, за обявените филми от програмата, ще важат за новите дати без презаверка.

За 33 години от съществуването си фестивалът се наложи като чакано събитие, което има своята вярна публика. Селекцията е изключително прецизна, като всяка година форматът се надгражда, за да остане атрактивен за зрителите. КИНОМАНИЯ не търси дефиниция. Тя е онова време всеки ноември, когато се докосваш до многото лица на киното. Всяко влизане в салона е запомнящо се ново изживяване.
Събитието е атрактивно, защото предлага:
• Горещи заглавия от световните кинофестивали
• Най-доброто, най-интересното и най-провокативното, произведено през годината
• Многото лица на Киномания – хитови заглавия, златни класики, детско кино, кулинарни и музикални филми, автобиографични и документални прожекции, фестивал на френското кино
• Прецизна селекция на заглавия от гледна точка качество на продукта и зрителския интерес.

Филмовата панорама ще се проведе през ноември, а акцентите в програмата са повече от любопитни.

Още събития

Може би ще посетите