JOHN STEEL С DAVID REECE ЩЕ ПОКОРЯТ СЦЕНАТА НА РОК ФЕСТ „ХОТАЛИЧ“– СЕВЛИЕВО‘2019

Март 12, 2019

Не пропускайте изпълнението на Jоhn Steel и David Reece в третото издание на националния рок фест „Хоталич“ на 30 и 31 август в Севлиево. Групата води началото си от Харманли и Хасково, когато през 2007 г. Иван Сталев (китарист) и Живодар Димитров (барабани) създават свой проект. През 2014 г. решават да направят коренна промяна и да потърсят вокалист извън пределите на страната. Случайно се свързват с бившия вокалист на IRON MADEN Blaze Bayley, с когото записват две песни. В последствие той изпява целия първи албум, който бързо добива популярност. Веднага започва работата по следващия албум. Jоhn Steel решават да опитат с нов вокалист от световната сцена, а Дуги Уайт (бивш вокалист на Rainbow) се съгласява почти веднага. Това е сбъдната мечта за Иван Сталев: „Албумът Stranger in us All е един от любимите ми албуми на Rainbow, когато излезе през 1995, аз тъкмо започвах да се уча да свиря на китара и бях разтърсен от този албум и от гласа на вокалиста. Винаги тайничко съм си мечтал някой ден да имам възможността да се срещна с Дуги и да работя с него, сякаш съм предусещал нещо през всичките тези години“, споделя Иван пред организаторите на рок фест „Хоталич“. Така, през 2017 представят и втория си албум Everything ot Nothing.

След безспорния успех на първите два албума, групата решава третият да бъде съвместен с David Reece (бивш член на Accept и Bonfire). По албума музикантите все още работят и не издават много информация, но споменават, че са получили интересни предложения за ко-продуценти и пост продукция. „Интерес към John Steel прояви китаристът на Перо Деформеро – Саша Фриж и китаристът Crematory – Rolf Munkes. Все още обмисляме варианта да включим копродуцент“, споделят уклончиво членовете на бандата.

С David Reece през миналата групата подгряваше Hammerfaii, а това лято ще им се насладим край крепостните стените на средновековния град „Хоталич“ в Севлиево в края на август.