Авторът на емблематични хитове на Whitesnake Бърни Марсдън идва за Ямбол Рок Фест

Септември 04, 2018

Роклегендата обещава разбиващ концерт в Ямбол с всички култови парчета на Whitesnake. Самият Бърни Марсдън формира първия състав на групата заедно с нейния основател Дейвид Ковърдейл и китариста Мики Муди. Той участва в седем албума и е съавтор на емблематични хитове като Here I Go Again, Fool for Your Loving и др., които ще прозвучат и на ямболска сцена.

Тридневното роксъбитие стартира на 13 септември с унгарците от Reckless Roses. Групата е кръстена на книгата на Guns „Reckless Road“ и си е извоювала славата на една от най-добрите трибют групи в света. Музикантите от Будапеща пристигат в Ямбол нслед серия концерти из цяла Европа.

Вторият ден на феста – 14 септември, е запазен за българското участие и прогресив хардрок групата КИКИМОРА. Фронтменът Николо Коцев е един от най-успешните български китаристи, свирил със световно известни музиканти. За събитието в Ямбол те подготвят програма от авторски песни и кавъри на мега рок класики. В роксъбитието ще участват още: SECONDAY, CROSS, Casual Threesome и GANG. Началото на концертите е в 20.00 часа. Вход свободен.
Тони Титянова