С филма McQueen стартира IX издание на „София индипендънт филм фестивал“

Октомври 22, 2018

София индипендънт филм фестивал за 9-и пореден път ще зарадва феновете на независимото кино в дните от 26 октомври до 3 ноември, когато София ще се превърне в център на световното кино. Дом на киното, Люмиер Лидл, Одеон, Г8 и Евро Синема ще прожектират ленти от 4 континента, „because honest is the new sexy”.

Официалното откриване на фестивала а на 26 октомври е с биографичния филм McQueen, който разказва за живота и кариерата на модния дизайнер Лий Александър Маккуийн – от прохождането му като шивач, през стартирането и управлението на едноименната му линия и чак до ненавременната му смърт. Режисьор на лентата е Ian Bonhôte, а ко-режисьор  Peter Ettedgu.

Над 30 филма ще се борят за престижните награди в трите категории: игрален, документален и късометражен филм, а извънконкурсната програма ще ни срещне с най-добрите заглавия от световните кино афиши за последните 12 месеца, старателно подбрани от новия екип на фестивала.

Ще видим и носителят на Оскар Twin Towers, а режисьорът му Скот Хилър не само ще е специален гост на фестивала, но и организираният от него фестивал ще бъде партньор на София Индипендънт Филм Фестивал.

Предстои още едно незабравимо издание на So Independent – девет денонощия сън в 24 кадъра.