Уникален 50-годишен The Macallan ще бъде видян на Whiskey Fest Sofia 2018

Октомври 22, 2018

Най-колекционираното уиски в света – The Macallan Highland Single Malt Whisky ще може да се види или купи от любители-колекционери в страната. Този рядък колекционерски сингъл малц, отлежавал пет десетилетия, е в малко количество и всяка една от бутилките е ръчно номерирана. Номер 123 пристига в България. Уникалната бутилка ще може да бъде видяна от всички почитателите по време Whiskey Fest Sofia 2018, което ще се проведе от 26 до 28 октомври с Sofia Event Center.

В рамките на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа ще бъдат показани още няколко уникални предложения от дестилерията – The Macallan 12 Double Cask, The Macallan Edition 4, и The Macallan Classic Cut 2018.

За най-запалените любители на уискито първите 100 бутилки от лимитираната серия The Macallan Edition 4 ще бъдат продавани по време на феста. Четвърто издание в иновативната ежегодна серия чества наследството и опита в дестилирането, навлизайки в нова ера, в която историята и бъдещите хоризонти се сливат, създавайки два шедьовъра – забележително уиски и изключителната нова дестилерия. Седем различни типа бъчви от шери първо и второ пълнене, всяка идваща от различна бъчварница от северна Испания, в комбинация с естествен цвят и по-висок алкохолен градус – 48,4%, създават това свежо и предизвикателно уиски, демонстриращо нотки на тофи, мед и цитрусови плодове. Общо 513 бъчви са използвани за бутилирането на 300,000 бутилки, представени на световния пазар, от които само 280 са резервирани специално за България.

The Macallan Classic Cut 2018 с уникалния си ароматен профил с подчертани цитрусови плодове, сладка ванилия и подправки, съчетани с удовлетворяващ сух дъбов финал на алкохолен градус от 51.2% също ще бъде представено по време на Whiskey Fest Sofia 2018.