Юли
02 петък

Детско-юношеският театрален фестивал „Сцена край морето” - Поморие

пт, Юли 02, 2021 - нд, Юли 04, 2021
Сцената на НЧ ”Светлина – 1939” и синият бряг на Поморие

Описание

За тринадесети път в Поморие ще се проведе Детско-юношеският театрален фестивал „Сцена край морето”. Културното събитие отново ще привлече театрални школи от цялата страна и ще провокира любопитството на зрители от всички възрасти.

Сцената на НЧ ”Светлина – 1939” и синият бряг на Поморие ще се превърнат в място за среща с младите и талантливи актьори и техните художествени ръководители. Те ще отправят послания към публиката, чрез образците на българската и чуждестранна драматургия.

В три поредни дни, от 02 до 04 юли 2021 г., „Сцена край морето” ще потопи публиката в магията на театъра, пренасяйки я през приказните светове на 17 великолепни спектакъла от градовете – София, Ст. Загора, Севлиево, Габрово, Варна, Бургас, Пазарджик, Шумен, Поморие.

Тазгодишното, тринадесето издание на фестивала се посвещава на Пейо Пантелеев, който  председателства  журито от неговото първо издание през 2008 г. до 2019 г., включително.

Официалното откриване е на 02.07.2021 г. /петък/ на лятната сцена на НЧ „Светлина 1939”. В 19.30 ч. започва концертът на Рок група „9 БЕНД“, със солисти от Детска вокална група „Слънчев ритъм“, към читалище „Светлина“, след което, в 20.00 часа ритуално ще бъде запален театралният огън и официално ще бъде открит XIII Детско-юношески театрален фестивал „Сцена край морето”.

Програмата обаче ще започне още в 10.00 ч. сутринта, като за отличното начало на фестивалния ден ще се погрижат домакините от Детска театрална студия „Светулка”. Даровитите поморийски деца ще представят най-новата си постановка „Съкровището“, по текст на Пейо Пантелеев.

Организаторите – НЧ „Светлина 1939” и Община Поморие канят всички жители и гости на Поморие да се докоснат до вълшебството на театралното изкуство. Входът за представленията е свободен.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско