Обшина Белоградчик, Софийска опера и балет

IV Летен оперен фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“

За четвърта поредна година Белоградчик става за три седмици център на опернотои балетното изкуство. Програмата на фестивала включва прекрасните изпълнения на балетния състав на Софийска опера и балет. С пещерна фестивална импресия „Магурата“ завършва фестивалната програма.
Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са световно признато истинско чудо на природата. По пътя към тях се минава през древната Белоградчишка крепост, построена още по времето на Римската империя, синоним на мъжеството и стремежа за свободата на българите от Северозападна България. България днес, член на Европейския съюз, има задължителната потребност да запази своята национална културна идентичност, не само да съхранява своето природно и културно богатство, но и да развива с новаторски устрем и визионерство настоящите си и бъдещи традиции.
ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – Белоградчишки скали е по идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с раждането им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Много гости идват да се насладят на оперното и балетно изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта.

 

Подобни събития
Разгледайте