Юли
20 събота

IV Летен оперен фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“

сб, Юли 20, 2019 - нд, Август 04, 2019
Белоградчишка крепост, пещера Магурата, Белоградчик

Описание

За четвърта поредна година Белоградчик става за три седмици център на опернотои балетното изкуство. Програмата на фестивала включва прекрасните изпълнения на балетния състав на Софийска опера и балет. С пещерна фестивална импресия „Магурата“ завършва фестивалната програма.
Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са световно признато истинско чудо на природата. По пътя към тях се минава през древната Белоградчишка крепост, построена още по времето на Римската империя, синоним на мъжеството и стремежа за свободата на българите от Северозападна България. България днес, член на Европейския съюз, има задължителната потребност да запази своята национална културна идентичност, не само да съхранява своето природно и културно богатство, но и да развива с новаторски устрем и визионерство настоящите си и бъдещи традиции.
ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – Белоградчишки скали е по идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с раждането им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Много гости идват да се насладят на оперното и балетно изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта.

 

Още събития

Може би ще посетите