Септември
24 Неделя

Международен куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО”

нд, Септември 24, 2017 - пт, Септември 29, 2017
Държавен куклен театър - Стара Загора, Стара Загора

Описание

Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО” е нова неконвенционална Европейска сцена на куклено-театралното изкуство с вкус за различни форми и нетипичното, а именно: куклен театър за възрастни. Той е носител на носител на знака EFFE label  от Международното жури на EFFE. Основна цел на фестивала е да популяризира и развива професионалното куклено-театрално изкуство, както и признаването на културата като важен елемент от социалната интеграция. Събитието спомага изграждане на мрежа за творчески обмен и сътрудничество между творците от всички континенти. Фестивалът подкрепя креативността, международното разпространение на културни ценности и движението на творци, културни дейци и техните произведения.

Фестивалът ще се проведе от 24-ти до 29-ти септември. Организира се от Държавен куклен театър – Стара Загора, Община Стара Загора, СНЦ “ПИЕРО”, Национален център за театър, Министерство на културата.

Част от програмата включва съспътстващи събития като уъркшопове, изложби, театрални семинари, арт борса, улично изкуство.

Фестивалът има състезателен характер. Подробности ще откриете ТУК

Image_5001675_128

915-s-decata-prez-uikenda-14-15-mart

21_374_

znak

 

 

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско