Април
30 събота

Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс Антистатик

сб, Април 30, 2022 -
НДК, гр. София, Столична

Описание

В София се провежда 14-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”. Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик” стартира през април 2008 г. в София като първият форум в столицата с този профил. Целта е популяризиране и развиване на съвременния танц и пърформанс в страните от Балканите.

Освен артистична програма, всяка година форумът включва и образователен модул. Фестивалът „Антистатик“ се стреми да представя съвременен танц в различни контексти. Досега домакини на неговата артистична програма са били сцените на: Младежки театър „Н. Бинев“, Театрална работилница „Сфумато“, Театър „Алма Алтер“ към СУ, Университетски театър към НБУ и др.

По повод 100 годишнината от рождението на Мърс Кънингам, през 2019 година, хореографката  Паула Росолен/Haptic Hide  създава проекта “В почит към Мърс Кънингам”. В рамките на 14-ия Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик” 2021, Паула Росолен ще реализира  “В почит към Мърс Кънингам”  с  20 български танцьори и хореографи от различни възрастови групи, които ще разработят  свои хореографски композиции, вдъхновени от принципите на движение на Кънингам, и биха искали по този начин да отдадат почит на американския авангарден хореограф.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София